Feb 18, 2014

New York Fashion Week Fall Winter 2014

Prinášam vám pár prehliadok, ktoré boli podľa mňa najvýraznejšie z uplynulého New York Fashion Weeku - Ready to wear Fall/ Winter 2014. Z každej štyri favorite looky.

Reem Acra je značka, ktorá sa často objavuje na červených kobercoch. Niet divu, ani tentokrát nechýbali trblietky, perie, dlhé dramatické šaty. Mňa absolútne nadchli sukne a kabáty do áčka a podtrhnutá ženská línia.


Victoria Beckham vytvorila v novej kolekcií viac kúskov na večer, niet divu, je to vraj jej najlepšie predávaná kategória. Ja som však vybrala tri (biele) looky, ktoré sú perfektné i na deň. Tieto jednoduché klasické línie sú maximálne nadčasové!
Jason Wu je návrhár, ktorého kolekcie vždy s napätím očakávam. Tento rok neukázal tak dramaticky ženské siluety, ale celá kolekcia akoby dokonale niesla víziu Marlene Dietrich. Skvelé.
Jason Wu svoju pozíciu potvrdil, keď so svojou debutovou kolekciou pre značku Hugo Boss priniesol kúsky, ktoré považujem za jedny z najsilnejších z celého fashion weeku. Dokonale zladenie materiálov a i farieb a midi cudné dĺžky so zvýrazneným pásom sú perfektnou kombináciou.
Typická Carolina Herrera - ženská a tentokrát trochu i hra geometrie. Opäť kúsky, ktoré asi často uvidíme na červenom koberci. A kiežby i v mojom šatníku.
Marchesa, už tradične dramatická a snáď každý pochopí, že ja tento brand milujem. U mňa ako u burlesknej tanečnici peria a krajek nikdy nieje dosť.
Marc Jacobs. Po období v Louis Vuitton, kde bolo všetko poriadne zdobené sa vydal jednoduchou cestou ovplyvnený šesťdesesiatymi rokmi.
Mŕtva nevesta Thoma Browna, asi tak by som nazvala jeho novú kolekciu. Na kolekcie toho nekonečného sympaťáka sa vždy veľmi teším kvôli prehnanému stylingu, ktorý mi je veľmi  blízsky. Modelkám namočil konce prstov do čiernej farby a siluety šiat akoby odkukal od sex-symbolu 30. rokov Mae West.
Pokiaľ chcete prežit v meste potrebujete poriadny kabát a kvalitné topánky. Alexander Wang dokonalo zvláda oboje. Tentokrát vytvoril kúsky perfektné pre dnešnú dobu, strčíte do nich tablet, mobil a moleskine zápisník a všetko má svoje miesto.
all photos by Getty Images 
please don't use without permission
contact me or visit isifa.com