Jan 28, 2014

Silent

Aj vám sa zdá, že nič nestíhate i keď všetko prakticky funguje automaticky, že sa zo všetkých strán valia informácie, zvyšujú targety, nároky i očakávania? Pozeráte sa do new feeds na facebooku a máte pocit, že všetci okolo vás majú tak zaujímavý život, len vy si ho nedokážete zorganizovať a poriadne užívať? Nepodliehajte tlaku, nebude to zas tak dramatické.
A môj liek? Jóga a les. Aspoň občas.


@all photos by me


Jan 13, 2014

In the living room with H.R.Giger

H.R.Giger je švajčiarsky tvorca umeleckého fenoménu biomechanický surrealizmus a známy tiež ako tvorca Votrelca, za ktorého dostal Oscara (na 5.fotke). Ja ho obdivujem od malička vďaka môjmu bratovi, ktorý mi ukázal ako pomerne malej práve film Votrelec (1979). Zrazu máte o 17. rokov viacej a stojíte v jeho obývačke. Bol to pre mňa neskutočne silný zážitok! Najpôsobivejšie na tom ale je to, že takto veľký ľudia majú v sebe nečakanú skromnosť a čaro, ktoré je tak veľké, že je len ťažké uveriť, že sú z tejto planéty...
Ak by ste sa o jeho živote chceli dozvedieť viac, kúpte si DVD H.R.Giger Revealed, ktorý režíroval môj priateľ David N. Jahn. Klikajte >TU<. Obzvlášť odporúčam časť Art in motion, kde sú Gigerove obrazy rozpohybované so skvelou podkresovou muzikou.


all photos by me.